3 Mart 2014 Pazartesi

Blogger Yazı İçine Reklam Ekleme
Blogger ve ya herhangi bir blog sitesine sahip olup para kazanmaya ilk adım Adsense'ye kayıt olmaktan geçer. Tabi ki iş kayıt olmakla bitmeyip sancılı Adsense kabul edilme süreci başlar. En sonunda Google Adsense'ye kabul görüldükten sonra bloga eklemek kalır. Fakat adsense kabul edildikten sonra ki en önemli sorun reklamları nereye yerleştirirsek daha fazla gelir elde edeceğimizdir.

Blogger da google adsense reklamlarının tıklama oranını arttırmak için en iyi yöntem konu içine reklam yerleştirmektir. Blog temasına uygun şekilde hazırlanmış ve yerleştirilmiş reklam daha fazla tıklama getireceğinden, daha fazla para kazandıracaktır.
google adsense

Detaylı bir şekilde html bilgisine sahip olmayan bloggerlar için  blogger'da yazı işine reklam ekleme sorununa bu konumuzda bir son verilecektir.

Blogger Yazı içine Adsense Reklamları Ekleme

Blogger adsense reklam eklemek için öncelikle adsense'den aldığımız reklam kodunu Convert etmeniz gerekmektedir. Adsense kodunu convert etmek için google'da “adsense code converter” diye aratırsanız karşınıza bir sürü sonuçlar çıkacaktır. Herhangi bir siteye girip açılan sayfada ki kutucuğa Adsense reklam kodunuzu yapıştırdıktan sonra convert diyoruz ve adsense reklam kodumuz hazır hale geliyor.

1 ) Blogger Konu İçinde Sol Üst Tarafa Reklam Ekleme

Blogger'da konunun içinde sol üst tarafa reklam eklemek için aşağıda ki adımları izleyeceğiz.

adsense reklam eklemeBlogger Yönetici Paneline giriş yapıyoruz.

Şablon > HTML Düzenle'ye giriyoruz.

<div class='post-body'> kodunu aratın ve hemen üstüne aşağıda ki kodlar ile birlikte Convert ettiğiniz google adsense reklam kodunu yapıştırın. Google adsense politikalarına uyması açısından yazı ile reklam arasına 5px'lik bir aralık eklendi.


 <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> 
<div style='float:left;padding:0px 5px 0px 0px;'> 
Convert Edilmiş Gooogle Adsense Reklam Kodu Buraya Gelecek
</div> 
 </b:if>

Bazı blogların kodlamaları farklı olduğundan dolayı blogunuz da adsense reklamı gözükmeyebilir. Adsense reklamı sol üst tarafta gözükmeyenler yukarıda ki kodları <div class='post-body entry-content'>  aratıp hemen üstüne yapıştırın. Eğer bu da olmazsa <div class='post-header-line-1'/> kodunu aratıp hemen altına reklam kodlarını yapıştırın.

Reklamı konunun içinde sağ üst tarafta göstermek için <div style='float:left'> kodunu <div style='float:right> ile değiştirin.

2 ) Blogger Yazı içinde Alt Tarafa Reklam Ekleme

Google adsense reklam kodumuzu convert ettikten sonra reklamı konu içinde alt tarafa eklemek için aşağıda ki adımları izliyoruz.

Blogger Yönetici Paneline giriş yapıyoruz.
adsense yazı içine reklam ekleme
Şablon > HTML Düzenle'ye giriyoruz.

 <div class='post-footer'> kodunu aratın ve hemen üstüne aşağıda ki kodlar ile birlikte Convert ettiğiniz google adsense reklam kodunu yapıştırın.



 <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> 
<div align='center'>  
Convert Edilmiş Gooogle Adsense Reklam Kodu Buraya Gelecek      
</div> 
 </b:if>

Aynı şekilde temaların kodlamaları farklı olmasından dolayı adsense reklamı blogunuzun alt tarafında gözükmeyebilir. Adsense reklamı yazı içinde alt tarafta gözükmezse <div class='post-footer'> kodunu bir kez daha aratın. Genelde bloglarda bu koddan iki tane bulunur. Diğer bulduğunuz kodun hemen üstüne reklam kodunu yapıştırın.

Herhangi bir sorun olursa yorum yapmaktan çekinmeyin.. Umarım işinize yaramıştır..

Bu yazıyı beğendiğiniz mi? Paylaşın!

71 yorum:

  1. Konu ile ilgili bilgilerinizi ben istemiştim. Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Eve gider gitmez uygulamaya çalışacağım. Emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Eve gelir gelmez kodları uyguladım. Başarılı bir şekilde reklamları yerleştirdim. ''O olmazsa bu; bu olmazsa şu'' kısmı mükemmeldi. Herkes, bir kod vermiş, gerisine karışmamış. Sizin sunduğunuz seçenekler arasında bana uyan 3. seçenekti. Tekrar teşekkürler. İyi günler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba hocam. Ben adsense reklamını, yazı içi sol üst tarafa eklemiştim, line-1 ile biten kodun altına eklemiştim. Bu şekilde eklendiğinde, reklam çıkıyor; ancak reklamlar aktif olmuyor. Yani tıklamak istediğinizde de tıklayamıyorsunuz. Belki oluşturduğum koddan kaynaklanıyordur deyip, farklı reklam birimlerinde de denedim; ama hiçbiri aktif olmadı. Bilginiz olsun istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, reklam gözüküyorsa reklam aktif olmama gibi bi durum olmaması gerekiyor. Başka bir blogum da line-1 'in altında kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

      " div class='post-header-line-1 " kodu blogunuz da iki tane olabilir. Diğerinin altında kullanmayı denediniz mi ?

      Sil
  4. Verdiğiniz kodları tek tek denedim zaten hocam. Sadece ikinci line-1 kodunun altına yapıştırınca reklamlar göründü. Düne kadar reklam orada duruyordu. Tıklamalarım az oldğu için wm'den bir arkadaş yerleşimime bakmak istemişti ve o reklamıma tıklanmadğını söylemişti. Başka bir ağdan denedim gercekten tıklanmıyordu. Araştırdım, böyle bir sorun yaşayan olmamış neredeyse, simdiye kadar. Ben de o reklam yerine header'a 728x90 ekledim. Böyle idare edeceğim şimdilik. İlginiz için tekrar teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hocam böyle bir sorunu bende ilk defa sizden duyuyorum. Daha önce ne karşılaştım ne de başka birinden duydum. Umarım sorun en kısa zamanda düzelir, ben teşekkür ederim, görüşmek üzere..

      Sil
  5. Lütfen Video çekebilirmisiniz ya da slayt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun bir zamanımda hazırlamayı düşünüyorum..

      Sil
  6. selam. cok güzel anlatmissiniz. gayet anlasilir sekilde. ama denedim hic biri olmadi maaalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eksik bir şey yapmadığınıza emin misiniz ? Örneğin adsense kodlarını convert ettiniz mi ?

      Sil
  7. selam. evet .simdi tesadüfen buldum. addthis eklemeye calisirken onu cözdük-



    bunun altina ekledim oldu. ama tam yukari yapisti. araya mesafe nasil koycam. birde bu atthis onu nasil her postaya eklicem usta. convertmi etmem gerek onuda. .. selamlar sagol hizli cevap icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kod cikmamis..

      b :includable id='top-meta' var=' post'
      bunun altina ekledim oldu.

      Sil
    2. Reklam ile yazı arasına mesafe koymak için padding:0px 0px 0px 0px; kodunu da eklemelisiniz. Hangi taraftan boşluk verecekseniz koda ona göre değer vermelisiniz.

      Addthis direk ana sayfada sabit olarak çıkıyor diye biliyorum. Ayrıca konu altına sosyal paylaşım butonları eklemek istiyorsanız, bir kaç gün içinde benim kullandığım kodları paylaşırım..

      Sil
    3. evet konu altina adthis yada ayni üstüne oldugu gibi reklam eklemk istiyorum. ama altini bulamadik daha maalesef. üsteki reklam iyi oldu ama. teskekürler.yardim ve ilgi icin

      Sil
  8. Allah sizden razı olsun hocam çok teşekkür ederim. Çok işeme yarayacak

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler.

    www.biravintage.com

    YanıtlaSil
  10. Mrb ben adsense reklamını tanıtım şeklinde yazsam örneğin lcw'de kargo ücretsizmiş duydunuz mu gibi bir yazı oluştursam bu kurallara aykırılık oluşturur mu ? Yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, tanıtım yapmak herhangi bir sıkıntı oluşturmaz. Reklam tıklamaya teşvik etmeyecek şekilde konu açabilirsiniz. "Reklamları tıklayın", "bizi destekleyin", "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemezsiniz.

      Sil
  11. Paylaşımınız iin teşekkürler, bende de ilk başta olmadı ancak yorumlardan bakında 2 tane div class='post-header-line-1' olduğunu gördüm ve diğerine yazınca reklam geldi, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Paylaşımınız çok güzel olmuş
    ayrıca;
    http://www.sogukhavadeposuservisi.net/ istanbul genelinde kombi klima beyaz eşya ve soguk hava deposu tamir ve bakım hizmeti verilmektedir..

    YanıtlaSil
  13. Hocam Allah razı olsun çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler 3. yol benimde işimi gördü.

    YanıtlaSil
  15. Sitemi yeni açtım ama malesef adsense ekleyemiyorum bunu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  16. Hepsini denedim, hiçbiri olmadı... Temadan olabilir diye başka bir temada da denedim olmuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir adımı atlamış olma ihtimaliniz var mı ? Örneğin google adsense reklam kodunu convert ettiniz mi ?

      Sil
  17. Her adımı tek tek ve defalarca yaptım, evet convert ettim ama olmadı bir türlü..

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar. Malum çoğumuz yazı içerisinde resim de kullanıyoruz. Mesala ben adsense kodunu sizin verdiğiniz sol tarafa gelecek şekilde ekledim.Resimde görüldüğü gibi http://2.bp.blogspot.com/-NqEMbX5Wet8/VHJYJyEKSWI/AAAAAAAAANo/fGxYBEk8zls/s1600/capture-20141123-235514.png reklam hem konunun üstünde hem de boşluk bırakacak şekilde çıkıyor. Ben asıl yazının ortasına eklenen bir kod arıyordum ama maalesef ya üstte ya en allta olacak şekilde anlatmışssınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, resmi reklamın yanına eklemek için sayfa boyutuna göre uyarlamalısınız. Örneğin yazı alanınızın genişliğini 800 varsayın, koyduğunuz reklamın 300x300 ise yan tarafa 500 uzunluğundan küçük resim eklemelisiniz ki resim ve yazdığınız yazı alt tarafa kaymasın.

      Diğer bir yöntem ise resimleri tıpkı benim yaptığım gibi ilk giriş paragrafından sonraki paragrafın başına ve ya iki paragraf arasına yerleştirebilirsiniz. Şunu da unutmamanız gerekir ki eğer Resim hizalaması uygularsanız tıpkı göndermiş olduğunuz fotoğraftaki gibi resim ve yazılarınız aşağıya kayacaktır.

      Sil
  19. Çok teşekkür ederim,deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  20. Hocam çok teşekkürler valla sayenizde güzel bir yerleşim yaptım fakat bi de hitim artsa istediğim gibi tadından yenmeyecek :)

    YanıtlaSil
  21. Her temada ekleneceği yer farklı olabiliyor anlaşılan zira beni oldukça uğraştırdı. En sonunda Mozilla'nın öğeyi göster seçeneği ile bendeki DIV adının çok daha farklı olduğunu gördüm ve o sayede reklamları yerleştirebildim. Örneğin bende doğrudan "post-body" yazan yere değil, "post-body entry-content" ile başlayan DIV'in hemen üstüne yerleştirilmesi gerekiyormuş. Ama bunu sizin bahsettiğiniz mantıkla buldum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten çok işime yaradığı çoğu yerde yazı içi kodları tek tek eklemek gerekir diye bir takım kodlar verilmiş tüm yazılar için tek tek. Neyse ki sizin paylaştığınız kod çözüm oldu.

    Şimdi gelelim benim çözüm önerime yukarıda yorumlarda bir arkadaş resimlerin kaymasından söz etmiş aslında haklı. Bende tek tek resimleri aşağı çekmekle uğraştım. Ama o reklamın yanındaki boş alan konunun kısa açıklamasının yapıldığı bir bölüm olsa mesela süper olurdu yapabilecek arkadaş varsa şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  24. faydalı oldu gerçekten teşekkürler ilgin için.

    YanıtlaSil
  25. ben hala bulamadım bi türlü kodlar çıkmıyor. ctrl+f :S

    YanıtlaSil
  26. ben de yapamadım
    reklam kodunu

    YanıtlaSil
  27. Hoca ben yeni bi tema yükledim sora red magazin teması . Her şeyi tam yaptım editledim temayı falan fakat kodunu bulamıyorum yazı altına reklam eklemek için her yayının içine mi ekleyecem eski yazılarımda reklamsız olur bu sefer ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardmcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her konunun altına ekleme gibi bir durum yok. Şablon > HTML yöneticisinden tema kodlarının olduğu bölüme ekleyeceksiniz kodları. Yazmış olduğum yazıyı adım adım uygularsanız anlayabilirsiniz.

      Sil
  28. yardım ederseniz çok sevinirim adsense başvurum bugün kabul edildi ama bir türlü ekleme yapamıyorum. Kodlar sitemde görünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kodları sitenize eklemek için öncelikle adsense kodlarını convert etmelisiniz. Convert ettikten sonra yukarıda belirttiğim gibi gerekli kodların arasına reklamları yerleştirmelisiniz.

      Sil
  29. Tolga bey bizimle iletişime geçebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  30. 2010 yılında kendi şirketi olan Yıldız güvenlik sistemlerini kurmuştur.
    http://www.yildizguvenliksistemleri.com

    YanıtlaSil
  31. pardon hocam bişi sorcam benim blogumda html kodları içinde <div class='post yazıyorum hiç bişi çıkmıyo post kelimesi yok kodlar arasında ne olduğunu anlamadım :S

    YanıtlaSil
  32. doğru yoldasın kardeşim harika bir blog

    YanıtlaSil
  33. ben sizin sitenizden bu kodları ekledim bi kaç hafta önce çalıştırdım ama sonrasında seo hakkında bırseyler ogrenıp denerken h etıketlerı bold ıtalık falan gıbı seyler kullandıgım makalelerımdekı reklamlar gorunmez oldu..
    http://www.tarzdedektifi.com/2015/06/jean-kot-gomlek-ve-ceketle-etek-kombini.html (GÖZÜKÜYOR)
    http://www.tarzdedektifi.com/2015/06/gladyator-sandalet-modelleri-kombinleri.html (GÖZÜKMUYOR üzerinde çalışıyorum hala adsense nasıl gözükebilir diye)

    Bu durumun sebebi hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim...

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata almanızın sebebi büyük ihtimal konunun ilk kısmında ki başlığı h2 etiketi ile kullanmanızdan kaynaklanıyor. Normalde böyle bir problem olmaması gerekiyor. Konunun başında ki h2 etiketini kaldırın birde öyle deneyin. Eğer h2 den kaynaklı ise temada bir problem olabilir.

      Onun dışında fark ettiğim en büyük hata siteniz de 5 adet metin ve görüntülü reklam bulunuyor. Bunlardan en fazla üç adet İçerik için AdSense reklam sayısı sınırı bulunmakta. Sayfa başına reklam sayısı sınırını aştığınız dan dolayı Adsense hesabınız ban yiyebilir. Bir an önce düzeltmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  34. Sonunda buradaki kod çalıştı teşekküler

    YanıtlaSil
  35. yazı sonunda reklam ekleme için gerekli işlemleri yapmaya başladım. ancak karşıma bir sorun çıktır. Ctrl + F kısayollarını kullanarak aratmam gerekeni arayıp bulamadım. Sebebi nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şablon > HTML'yi düzenle dedikten sonra açılan kod yerine tıklayıp CTRL + F yapın. Yani kısayol web tarayıcıda değil kod ekranının sağ üstünde çıkması gerekiyor.

      Sil
  36. tek kelimeyle harika bir site teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. Merhanalar bisey sormak istiyorum blogumda adsense butonu aktif degil googleda da gozukmiyor sitem yetersiz icerik diyor 30 ozgun yazi var az mi ne kadar olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, adsense reklamlarını alabilmek için sahip olduğunuz özgün yazıları 75-100 e çıkarmalısınız. Bunun dışında site yaşı, site tasarımı ve yerleşimi de önemli faktörler arasında yer alıyor.

      Sil
  38. Merhaba,
    Aklıma takılan bir şey vardı. Ben de yazı altına yatay banner eklemek istiyorum, fakat bunun için adsense kodunu convert etmem gerekiyor. Politikalara göre ise kodu hiçbir şekilde değiştirmemek gerekiyor. Bu ban sebebi olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, adsense reklam kodlarını convert etmek kodu değiştirmiyor. Sadece blogger arayüzüne uygun kod haline getiriliyor. Herhangi bir ban sebebi söz konusu değil. Bende yıllardır öyle kullanıyorum.

      Sil
  39. hocam emeğinize sağlık çok güzel olmuş forumlarda da olsa keşke ben bulamadım bir eklenti

    YanıtlaSil
  40. güzel anlatım olmuş elinize sağlık blogger sayfam var hitte şimdilik yükselişte ama tıklama yok benim sorum adsense kodunu linke akliyebilrmiyiz bazı sayfalarda görüyorum linke 2-3 defa tıkladıktan sonra konuya gidiyor tabi rekalmada tıklanmış oluyor :D

    YanıtlaSil
  41. Teşekkür Ederim Çok işime Yaradı
    www.kodshop.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. Sağolasın dostum, yazına ikincil seçenekler eklemen çok iyi olmuş çünkü ilkinde olmadı ikincisinde başardım. Teşekkürler tekrardan.

    YanıtlaSil
  43. bunu advoly reklamları içinde yapabiliyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleştirme olduğu için muhtemelen her türlü koda uyar diye düşünüyorum.

      Sil
  44. Çok teşekkür ediyorum gayet faydalı bir konu hemen uygulayacağım

    YanıtlaSil
  45. Gümüş takı sitemiz www.gumusdukkani.com ile blogspot da bulunan blog sayfamızı nasıl entegre edebiliriz bilgisi olan varsa sevinirim.

    YanıtlaSil
  46. Selamlar. Ben Azerbaycandanım ve azeri dili içerikli blogger sitem var oxuinfo.com. Ben bu siteye adsense reklam ekleye bilirmiyim??? Bir kaç kere denedim ama sitemde reklamlar gözükmedi. Yardım ederseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki de ekleyebilirsin. Öncelikle google adsense kayıt olmalı ve sitenin incelenmesini beklemelisin. Eğer siten reklam vermeye uygunsa adsense hesabın aktifleştirelecektir.

      Sil
  47. teşekkürler kardeşim başarılar

    YanıtlaSil
  48. Hocam kodlar güncel mi acaba?
    sitemde denedim hiç bir fark olmadı.

    YanıtlaSil
  49. Yazı içine reklam eklemek içine reklam kodunu Convert etmeden HTML sayfasına ekledim ama reklam görünmüyor.
    Yanlışlık nerde acaba?

    YanıtlaSil
  50. ben yaptım reklamlar çıkmıyor

    YanıtlaSil

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.