5 Ağustos 2013 Pazartesi

Blogger Resimleri Otomatik Boyutlandırma
Bir çok blog kullanıcısı sitelerinde bulunan resimlerin orantılı olması gerektiğini düşünüyor çünkü bu site görünümü açısından gelen ziyaretçilere olumlu bir fikir veriyor. Bu kod genişlik ayarını size bırakırken yüksekliği otomatik olarak ayarlıyor. Bunu yaparken orjinal resim görüntüsünün oranını koruyor.
blogger icon

Bütün Resimleri Otomatik Boyutlandırma

Blogger Yönetici Paneline giriyoruz;

Şablon > Özelleştir > Gelişmiş sekmesine tıklıyoruz,

Açılan sayfaya aşağıda ki kodu yapıştırıyoruz. Boyutlandırmayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz, ayrıca yükseklik ayarının otomatik olmasını istemiyorsanız bir değer atayabilirsiniz.

.post-body img { width: 400px; height: auto; } .post table.tr-caption-container img { width: 400px; height: auto; }

Bu yazıyı beğendiğiniz mi? Paylaşın!

4 yorum:

  1. Hocam, teşekkürler ama kod sadece ana sayfadaki resimleri otomotik boyutlandırsa olmaz mı?
    -Yani anasayfadaki resimlerin hepsini 250px genişliğinde boyutlandırsn. Ama o yazıya bastığımızda resim bizim ayarladığımız gibi olsun. Öyle birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım demek istediğin ana sayfada ayrı, konu içinde ayrı boyutlarda gözükmesi. İstediğin kod piyasada muhtemelen bulunuyordur ama nasıl olur bir fikrim yok.

      Ama şöyle yapabilirsin, ana sayfadaki görüntülerin boyutunu sağ tık > öğe denetle ile bulup , tema ayarlarından ana sayfadaki resimlerin boyutunu buluğ istediğin boyutlarla değiştirerek ayarlayabilirsin.

      Sil
  2. Peki yayınlardaki resimlerin boyutunu ayarlayan bu kodu kullandığımızda, ana sayfada kısaltılmış olan yayınların küçük resimlerinin büyümesini nasıl engelleriz?

    YanıtlaSil

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.